Історія виникнення професії поринає в ті далекі часи, коли людина намагалась обробити каміння, роблячи в ньому отвори та заглиблення за допомогою підручних засобів.
Верстатник широкого профілю – це інтегрована професія, фахівець з якої поєднує вміння токаря, фрезерувальника, свердлильника, оператора верстатів з числовим програмним керуванням, шліфувальника.
Із появою різноманітних електричних приладів, ускладненням електротехніки професія розгалужується на безліч спеціальностей: електромонтажник, електромеханік з ремонту устаткування (в залежності від спеціалізації), електромонтер, технік-електрик, електрослюсар та ін. На сьогоднішній день існує кілька десятків спеціальностей електрика.
Професія дуже поширена, необхідна для будь-яких видів і етапів виробництва, де є техніка, механізми, прилади, агрегати.
Слюсар з ремонту автомобілів виконує ремонт і технічне обслуговування автотранспортних засобів, здійснює контроль над технічним станом автомобілів за допомогою діагностичного обладнання і приладів. На сьогоднішній день це одна з найбільш затребуваних робітничих професій.
Водій автотранспортних засобів – фахівець, який професійно управляє легковими і вантажними автомобілями всіх типів і марок, а також машинами спеціального призначення.
Машиніст крана автомобільного здійснює вантажно-розвантажувальні роботи. Доставляє кран на об’єкт керує автокраном у відповідності з правилами дорожнього руху.
Із зміною парку автомобілів, в яких застосовуються нові матеріали, змінився і характер діяльності рихтувальника. Від простого зняття деталей кузова та їх ремонту він переходить до оволодіння новими прийомами роботи з цілісно зварними кузовами.
Технології електродугового зварювання безперервно вдосконалюються та розвиваються. Саме в Україні вперше в світі були розроблені та стали використовуватися електричні контактно-стикові зварювальні машини та машини для точкового та багатоточкового електричного зварювання, автоматичні зварювальні апарати, створені Є. О. Патоном.
Кухар – це не тільки давніша, але й вічна професія. Під час приготування, стравам надають естетичного вигляду, створюють гармонію смакових відчуттів, композицію ароматів, розширюють та збагачують смакову палітру звичайних страв, використовуючи пряні трави.
Головне в професії офіціанта – це не вміння правильно зварити каву чи налити сік у потрібній кількості, це здатність зробити так, щоб людині було затишно і приємно знаходитися в закладі, де ти працюєш.
Новини
Друзі сайту
Контактна інформація
09109
вул. Карбишева 9А,
м.Біла Церква,
Київська обл.
Телефон: (04563) 6-24-88
Факс: (04563) 6-24-74
E-mail: 5ptu@ukr.net