Департамент освіти і науки
Київської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад "Білоцерківське
професійно-технічне
училище
ім. П.Р.Поповича"
10.04.2017

На гостини до картопельки

Професійний тиждень – це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуальну, практичну діяльність педагогів, спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів.

Цикл заходів проведених у межах професійного тижня, спрямований на поглиблення взаємозв’язків між теоретичним й виробничим навчанням та є можливим шляхом їхнього вдосконалення. Доказом цього є тиждень професії «Кухар; Офіціант», який відбувся у ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П. Р.Поповича» з 4 квітня по 7 квітня 2017 року.

Професії «Кухар; Офіціант» необхідні та актуальні в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі. Сучасний кухар, офіціант має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та почуття міри. Поєднуючи чотири основних смаки, використовуючи широку гаму пахощів та ароматів, майстер-кухар володіє таємничістю впливу ароматно-смакових компонентів їжі на емоційну сферу людини.

Програма тижня була насиченою, цікавою, пізнавальною як для учнів, які навчаються за професією «Кухар; Офіціант», так і для всіх, хто шанує українську кухню, любить смачно поїсти та поважає працю кулінарів. Були організовані виставки тематичної літератури, стінгазет та виставка страв з картоплі «Королева столу - картопля».

Викладач С. В. Зеленець підготувала і провела відкритий урок технологій «Особливості харчування народів Європи» (гр. № 136). Майбутні офіціанти і педагоги, присутні на уроці, змогли помандрувати кулінарними маршрутами Англії, Німеччини, Італії та Франції, познайомитися з особливостями національних кухонь та режимом харчування європейців. До уроку учні, об’єднані у творчі групи, підготували цікаві плакати та презентації про країни Європейського континенту, про страви і напої, які можна запропонувати туристам – європейцям, які відвідують Україну.

Цікавою і корисною була лабораторно-практична робота з організації та обслуговування відвідувачів «Первинне сервірування столу», яку провів у групі № 136 викладач М. В. Присяжнюк. Учні мали навчитися правильно проводити первинне сервірування столу до сніданку, обіду, вечері.

На завершення тижня в актовій залі відбувся захід «Запрошуємо на гостини до картопельки». Присутні почули розповідь про історію мандрів картоплі з Америки до України, яку підготувала майстер виробничого навчання Г. С. Сливка, дізналися про пам’ятники картоплі та музеї цього найпопулярнішого овоча (доп. М. В. Присяжнюк). Усі охочі взяли участь у конкурсах на кулінарну вправність. Ведучими дійства були Д. Курицька та Ю. Джура, учасниками: Є. Данішевський, В. Єфімцова, А. Москаленко.

На «Гостинах у картопельки» було цікаво й смачно!

Новини

16.12.2019

Всеукраїнський тиждень права детальніше »

16.12.2019

Тренінги з професійної орієнтації детальніше »

12.12.2019

Твори добро детальніше »

09.12.2019

До Дня Збройних сил України детальніше »

05.12.2019

Розірви коло насильства! детальніше »



Корисні посилання

 
 
 
 

Контактна інформація

09109
вул. Карбишева 9А,  
м.Біла Церква, 
Київська обл. 

Телефон: (04563) 6-24-88
Факс: (04563) 6-24-74
E-mail: 5ptu@ukr.net


ВГОРУ