Департамент освіти і науки
Київської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад "Білоцерківське
професійно-технічне
училище
ім. П.Р.Поповича"
05.11.2018

Смачна кухня

Тут їли різнії потрави,
І все з полив’яних мисок,
І самі гарнії приправи
З нових кленових тарілок.
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підливою індик…
І. Котляревський

Оригінальна кухня – одне з головних надбань українського народу. Українці здавна любили як поїсти, так і приготувати та пригостити. А люди, які добре зналися на куховарстві, завжди були в пошані.

Упродовж 29 жовтня – 2 листопада у ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище                            ім. П. Р. Поповича» тривав тиждень кулінарних професій «Смачна кухня». Програмою тижня було заплановано багато заходів. Учні груп № 116, 126, 136 підготували цікаві тематичні стіннівки, презентували страви та вироби з прісного тіста: вареники, налисники, галушки, які вразили розмаїттям та креативністю.

Цікавими, насиченими були проведені відкриті лабораторно-практична робота з організації обслуговування відвідувачів «Способи подачі страв» (викладач М. В. Присяжнюк, група №136), урок виробничого навчання «Перші страви. Солянки» (майстер виробничого навчання Г. С. Сливка, група №126), урок з професійної етики і психології «Комунікативна компетентність. Вербальна та невербальна компетенція» (викладач         С. В. Зеленець, група №136).

Учні групи № 136 Олексій Чумаченко та Владислав Семенюк продемонстрували майстер-клас з приготування суші, які є дуже популярними останнім часом серед гурманів. Усі охочі могли не лише спостерігати за вправними діями хлопців, а й скуштувати суші з різними соусами й начинками.

Під час лекції «Українська кухня» від майстра виробничого навчання Г. С. Сливки присутні в актовій залі дізналися про історію нашої національної кухні, про старовинні страви, якими харчувалися наші пращури: лемішку, путрю, зубці, квашу та інші наїдки, які зараз майже не зустрічаються.

Також було представлено цікаву виставку сервірованих столів для різних подій і ситуацій та майстер-клас з різних способів складання серветок, який підготував  М. В. Присяжнюк.

Завершився тиждень засіданням методичної комісії. 

Новини

16.11.2018

Перезавантаження детальніше »

14.11.2018

Знайомимо із закладом детальніше »

12.11.2018

До Дня української писемності та мови детальніше »

12.11.2018

Ні – булінгу! детальніше »

08.11.2018

Обласні методичні заходи детальніше »



Корисні посилання

 
 
 
 

Контактна інформація

09109
вул. Карбишева 9А,  
м.Біла Церква, 
Київська обл. 

Телефон: (04563) 6-24-88
Факс: (04563) 6-24-74
E-mail: 5ptu@ukr.net


ВГОРУ