Департамент освіти і науки
Київської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад "Білоцерківське
професійно-технічне
училище
ім. П.Р.Поповича"
03.02.2020

Тиждень кулінарних професій

Знати про їжу людина повинна
 не менше, ніж про математику
чи свою рідну мову.
Г. Рамзі

Фуршет чи шведський стіл - скандинавська традиція, прийнята з часом в усьому світі, набуває все більшої популярності в Україні. Учні та педагоги ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище                     ім. П. Р. Поповича» отримали нагоду більше дізнатися про цю форму організації бенкетів, урочистих прийомів тощо.

27 січня 2020 р. в училищі стартував тиждень кулінарних професій «Родзинки фуршетного столу». За планом проведення тижня були організовані виставка тематичних плакатів, книжкова виставка «Світ кулінарії» у бібліотеці. Відбулася відкрита лабораторно-практична робота з предмета «Організація обслуговування відвідувачів» на тему «Сервірування закусочного фуршетного столу» (група №126), яку підготував і провів викладач професійної підготовки М. В. Присяжнюк. Під час уроку майбутні офіціанти закріпили свої знання про столовий посуд, столову білизну та прибори, які використовуються для організації фуршетів, дізналися про різні способи розташування закусок, напоїв, серветок та оздоблення фуршетних столів, про правила обслуговування гостей, яких має дотримуватися офіціант.

На відкритому уроці виробничого навчання учні групи №116 вчилися готувати напівфабрикати з риби. Майстер виробничого навчання С. В. Зеленець демонструвала першокурсникам, як правильно очищувати рибу від луски, нутрощів, як робити різні види рибного філе, нарізати шматочки-кругляки.

Учні отримали завдання і практично вчилися працювати з рибою, прислухаючись до зауважень майстра.

Серед майбутніх кухарів-учнів першого курсу також відбувся конкурс з майстерного нарізання овочів і фруктів, під час якого вони змагалися у теоретичному та практичному турі.

Справжньою родзинкою тижня кулінарії став черговий етап обласного кулінарного проєкту «Київщина кулінарна», на якому були представлені старовинні страви з гарбуза, характерні для Білоцерківщини. Проєкт реалізується з метою відродження і популярізації традиційних українських страв з регіональних продуктів, доступних для кожного.

На завершення тижня відбулася презентація учнівських робіт «Вернісаж страв», де учні продемонстрували свої вміння у приготуванні та оформленні частування.
Насичені і яскраві заходи підготували групи №116, №126, №136 під керівництвом С. В. Зеленець,             М. В. Присяжнюка, Г. С. Сливки. 

Новини

03.02.2020

Тиждень кулінарних професій детальніше »

30.01.2020

Пам`яті Героїв Крут детальніше »

16.12.2019

Всеукраїнський тиждень права детальніше »

16.12.2019

Тренінги з професійної орієнтації детальніше »

12.12.2019

Твори добро детальніше »



Корисні посилання

 
 
 
 

Контактна інформація

09109
вул. Карбишева 9А,  
м.Біла Церква, 
Київська обл. 

Телефон: (04563) 6-24-88
Факс: (04563) 6-24-74
E-mail: 5ptu@ukr.net


ВГОРУ