Департамент освіти і науки
Київської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад "Білоцерківське
професійно-технічне
училище
ім. П.Р.Поповича"
30.09.2021

Кухарям «не солодко», але як смачно!

Естафету предметних тижнів у ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П. Р. Поповича» продовжив тиждень із професії «Кухар. Офіціант», що розпочався 27 вересня під назвою «Від лану до столу». І це завжди найароматніший, найсмачніший тиждень.

А відкрили його здобувачі освіти 136 групи на чолі з викладачем Миколою Присяжнюком, який на уроці організації обслуговування відвідувачів ресторану провів лабораторно-практичне заняття на тему «Подавання страв різними способами». Здавалось би, нічого особливого: просто офіціант подає страву. А скільки ж тонкощів у цій справі, скільки вимог, яких потрібно дотримуватись: від суворого порядку на підсобних столах, способів перенесення страв до столу відвідувачів, різних способів подавання страв (тут вам і французький, і англійський, і слов’янський) до стійки офіціанта біля столу клієнта, руху навколо столу за годинниковою стрілкою, не говорячи вже про зовнішній вигляд і усмішку на обличчі… І нікуди не дінешся – правила є правила. Ось ці навички і відточували майбутні офіціанти під час заняття. Маємо сказати – досить успішно, адже випускний не за горами.
Наступного дня, 28 вересня, всі бажаючі мали змогу бути присутніми на майстер-класі з теми «Технологія виробництва та формування виробів із дріжджового тіста», який разом зі здобувачами освіти групи 126  провела викладач технології приготування їжі Світлана Зеленець. Тісто дріжджове, тому, звичайно, було приготовлене завчасно, плити розігріті. А далі… Яких тільки булочок не навчилися робити (а їх, до речі, 150 видів)! Правду кажучи, цікаво було не лише майбутнім кухарям, а й усім присутнім викладачам – де ще такому навчишся?! І найприємніший момент – дегустація. Тут без слів.

Ну що ж, посмакували булочками – потрібно скидати зайву вагу:)) На виручку прийшла майстер виробничого навчання Галина Сливка з уроком виробничого навчання «Салати. Правила подачі салатів», який вона провела у групі 126. Інгредієнти для салатів приготували завчасно, а ось уже оформляли й подавали безпосередньо на уроці, і варіанти подачі вражали оригінальністю: у коктейльному бокалі, у квадратних і круглих тарілках, у перевернутому  бокалі. Особливу увагу майбутні кухарі звернули на подачу салатів для  дітей: їм же не лише смачно потрібно, а й загадково, казково, що спонукає салат з’їсти. Все ніби просто, нічого складного, інгредієнти доступні – справа за фантазією!
Тож бажаємо майбутнім кухарям та офіціантам міцних знань і творчого натхнення!

Новини

23.02.2022

Продуктивний педагог – продуктивний урок детальніше »

22.02.2022

Зварник – маг вогню і металу детальніше »

21.02.2022

Токарна справа – це справжнє ремесло і навіть мистецтво детальніше »

16.02.2022

Хочеш бути класним токарем – приходь до нас! детальніше »

14.02.2022

Безпека в інтернеті детальніше »

09.02.2022

Букет педагогічного досвіду детальніше »

09.02.2022

Без водія світ зупинився б… детальніше »

07.02.2022

Сучасний урок: урок-тренінг і його особливості детальніше »

04.02.2022

Методичний бенефіс детальніше »

02.02.2022

Формування пізнавального інтересу – головне завдання сучасного уроку детальніше »

01.02.2022

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це круто! детальніше »

28.01.2022

Знай наших! детальніше »

12.01.2022

Майбутнє професійної (професійно-технічної) освіти – за інноваційними технологіями навчання детальніше »

21.12.2021

Круглий стіл «Діяльність Б. Гаврилишина в Пластунській організації» детальніше »

17.12.2021

Залишаймося українцями! детальніше »

16.12.2021

Людина – не товар! детальніше »

13.12.2021

Із правом по життю детальніше »

09.12.2021

Відповідальність починається з тебе детальніше »

07.12.2021

До ювілею ЗСУ детальніше »

29.10.2021

Так тримати! детальніше »



Корисні посилання

 
 
 
 
 

Контактна інформація

09109
вул. Карбишева 9А,  
м.Біла Церква, 
Київська обл. 

Телефон: (04563) 6-24-88
Факс: (04563) 6-24-74
E-mail: 5ptu@ukr.net


ВГОРУ