Департамент освіти і науки
Київської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад "Білоцерківське
професійно-технічне
училище
ім. П.Р.Поповича"
30.09.2021

Кухарям «не солодко», але як смачно!

Естафету предметних тижнів у ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П. Р. Поповича» продовжив тиждень із професії «Кухар. Офіціант», що розпочався 27 вересня під назвою «Від лану до столу». І це завжди найароматніший, найсмачніший тиждень.

А відкрили його здобувачі освіти 136 групи на чолі з викладачем Миколою Присяжнюком, який на уроці організації обслуговування відвідувачів ресторану провів лабораторно-практичне заняття на тему «Подавання страв різними способами». Здавалось би, нічого особливого: просто офіціант подає страву. А скільки ж тонкощів у цій справі, скільки вимог, яких потрібно дотримуватись: від суворого порядку на підсобних столах, способів перенесення страв до столу відвідувачів, різних способів подавання страв (тут вам і французький, і англійський, і слов’янський) до стійки офіціанта біля столу клієнта, руху навколо столу за годинниковою стрілкою, не говорячи вже про зовнішній вигляд і усмішку на обличчі… І нікуди не дінешся – правила є правила. Ось ці навички і відточували майбутні офіціанти під час заняття. Маємо сказати – досить успішно, адже випускний не за горами.
Наступного дня, 28 вересня, всі бажаючі мали змогу бути присутніми на майстер-класі з теми «Технологія виробництва та формування виробів із дріжджового тіста», який разом зі здобувачами освіти групи 126  провела викладач технології приготування їжі Світлана Зеленець. Тісто дріжджове, тому, звичайно, було приготовлене завчасно, плити розігріті. А далі… Яких тільки булочок не навчилися робити (а їх, до речі, 150 видів)! Правду кажучи, цікаво було не лише майбутнім кухарям, а й усім присутнім викладачам – де ще такому навчишся?! І найприємніший момент – дегустація. Тут без слів.

Ну що ж, посмакували булочками – потрібно скидати зайву вагу:)) На виручку прийшла майстер виробничого навчання Галина Сливка з уроком виробничого навчання «Салати. Правила подачі салатів», який вона провела у групі 126. Інгредієнти для салатів приготували завчасно, а ось уже оформляли й подавали безпосередньо на уроці, і варіанти подачі вражали оригінальністю: у коктейльному бокалі, у квадратних і круглих тарілках, у перевернутому  бокалі. Особливу увагу майбутні кухарі звернули на подачу салатів для  дітей: їм же не лише смачно потрібно, а й загадково, казково, що спонукає салат з’їсти. Все ніби просто, нічого складного, інгредієнти доступні – справа за фантазією!
Тож бажаємо майбутнім кухарям та офіціантам міцних знань і творчого натхнення!

Новини

18.10.2021

Козацькому роду нема переводу детальніше »

04.10.2021

До свята педагогів детальніше »

01.10.2021

Подорож до країни хліба детальніше »

30.09.2021

Кухарям «не солодко», але як смачно! детальніше »

30.09.2021

Бабин Яр. Час не лікує детальніше »

27.09.2021

Тиждень англійської мови у ДНЗ «Білоцерківському професійно - технічному училищі ім. П. Р. Поповича» детальніше »

20.09.2021

Відкритий урок англійської мови детальніше »

15.09.2021

Не зупиняймося на досягнутому! детальніше »

08.09.2021

До співпраці готові! детальніше »

02.09.2021

До нових знань! детальніше »

01.07.2021

У добру путь! детальніше »

16.06.2021

Правова вікторина детальніше »

04.06.2021

Тиждень фізичної культури детальніше »

03.06.2021

Велетень духу і лицар свободи детальніше »

02.06.2021

До Дня захисту дітей детальніше »

28.05.2021

Впровадження елементів STEM-освіти у вивчення предметів природничо-математичного циклу детальніше »

24.05.2021

Безпечна дорога додому детальніше »

21.05.2021

Безпека дорожнього руху та попередження травматизму внаслідок ДТП детальніше »

20.05.2021

Одвічні символи нашого народу детальніше »

19.05.2021

Щоб літо було безпечним… детальніше »



Корисні посилання

 
 
 
 
 

Контактна інформація

09109
вул. Карбишева 9А,  
м.Біла Церква, 
Київська обл. 

Телефон: (04563) 6-24-88
Факс: (04563) 6-24-74
E-mail: 5ptu@ukr.net


ВГОРУ