Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації
Заклад професійної (професійно-технічної) освіти

"Білоцерківський професійний коледж"

ЗБЕРІГАЄМО СПОКІЙ.
ВІРИМО В ЗСУ.
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НОВИНИ

16.12.2020

Приємного чаювання!

Чай – це великий світ,
 що може поміститися
у маленькій чашці.
Талбахан Дуругуру

Чай – найпопулярніший напій на Землі. Щороку 15 грудня світ відзначає День чаю. Мета його започаткування – привернення уваги урядів і громадян до питань вирощування і поширення чаю, зміцнення зв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайного виробництва. 15 грудня 1773 року була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії», в якій зазначалось, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем.
Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано багато наукових праць. У багатьох країнах існують унікальні багатовікові чайні традиції. І День чаю – це чудова можливість згадати про них і приєднатися до численних привітань на адресу багатьох людей, які працюють над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій.

15 грудня 2020 року у ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П. Р. Поповича» відбувся захід «Країна чаю», який підготували і провели майстри виробничого навчання кулінарних професій.
М. В. Присяжнюк, Г. С. Сливка, С. В. Зеленець ознайомили здобувачів освіти з історією походження та поширення чаю по всьому світу, з унікальними властивостями цього напою, його оздоровчим та цілющим впливом на організм людини. Вони продемонстрували різні зразки чаю, які є на сучасному ринку, різні способи заварювання чаю, провели дегустацію.

Учасники заходу також дізналися про традиційні українські чайні напої: з додаванням лісових ягід, малини, ожини, липового цвіту, бузини, ромашки, м’яти, меліси, сушених фруктів, дикої груші – всього того, чим багата наша щедра українська земля.
І, звичайно ж, найприємніший момент – чаювання, під час якого присутні обговорили всі смакові показники різних видів чаю та культуру споживання чайних напоїв.
Ми задоволені, що наше маленьке святкування стало частиною великого міжнародного свята - Дня чаю. І вкотре ми впевнилися, що смачніше чаю – лише чай!

11.03.2024

МРІЙ УКРАЇНСЬКОЮ, РОЗМОВЛЯЙ УКРАЇНСЬКОЮ!

Детальніше
08.03.2024

Усе від жінки, мабуть, почалося…

Детальніше
01.03.2024

ПРОФЕСІЙНІСТЬ – ЦЕ ЛЮБОВ ДО ДІТЕЙ

Детальніше
23.02.2024

КОНКУРС ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

Детальніше