Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації
Заклад професійної (професійно-технічної) освіти

"Білоцерківський професійний коледж"

ЗБЕРІГАЄМО СПОКІЙ.
ВІРИМО В ЗСУ.
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НОВИНИ

13.03.2023

Щоб наша правда не пропала, щоб наше слово не вмирало!

Сучасна Україна, незважаючи на обставини, живе і бореться. У цій боротьбі їй допомагає і слово Шевченка. У ХХІ столітті воно не втратило актуальності, воно живе й промовляє, відгукується в серці кожного свідомого українця. Сьогодні, як ніколи, Тарас Шевченко злився зі своїм нескореним народом, твердо ступає всюди і через вуста нації промовляє: «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине... От де, люде, наша слава, слава України».

У ДНЗ «БПТУ ім. П. Р. Поповича» відбулися заходи тижня української мови і літератури «Квантовий стрибок Шевченка», присвячені Шевченківським дням. Виставка ілюстрацій «Цікаві факти про Тараса Шевченка», вернісаж репродукцій картин Шевченка-художника «На тебе дивлюся, за тебе молюся...», перегляд фільмів «Сон», «Поет і княжна», вікторина «Чи добре ти знаєш творчість Кобзаря?» розширили обізнаність здобувачів освіти училища про великого сина нашого народу.

Усі охочі змогли проявити свою фантазію, долучившись до конкурсу малюнків «Шевченко – герой сьогодення». На думку наших художників-аматорів, якби Кобзар був нашим сучасником, то в ці буремні часи він міг би стати воїном на передовій, героєм-рятувальником, лікарем, бійцем територіальної оборони чи оператором БПЛА.
Завершився тиждень чудовою літературно-музичною композицією «Чуємо тебе, Тарасе!», під час якої звучало неперевершене слово митця у виконанні учасників волонтерської команди «Твори добро» Захара Василенка та Матвія Суховєєва, здобувача освіти групи № 136 Романа Кордонського  та майстра виробничого навчання цієї ж групи Галини Сливки.

Усі присутні разом із учасниками вокального колективу «Джерело» заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий…» на слова Тараса Григоровича, а також насолодилися уривком із п’єси Івана Карпенка-Карого «Мартин Боруля» у талановитому виконанні Олександра Яковишина та Михайла Ковтуна. На завершення дійства прозвучала надихаюча патріотична пісня «Нам є що захищати».
Заходи тижня підготували викладачі української мови і літератури Олена Решетнікова і Лариса Шекера.
Дякуємо всім, хто любить рідне слово, і долучився до заходів тижня!
У нас навчаються й працюють справжні таланти!

11.03.2024

МРІЙ УКРАЇНСЬКОЮ, РОЗМОВЛЯЙ УКРАЇНСЬКОЮ!

Детальніше
08.03.2024

Усе від жінки, мабуть, почалося…

Детальніше
01.03.2024

ПРОФЕСІЙНІСТЬ – ЦЕ ЛЮБОВ ДО ДІТЕЙ

Детальніше
23.02.2024

КОНКУРС ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

Детальніше